Wedstrijdverslag

Competitie: The Rabbits - De Paesjsjtal 1.....4 - 5

Bekeren tegen de koploper van de eredivisie

Het was vrijdag geen normale vrijdag. Nee, geen vrijdagstoernooi. Nee, geen eigen toernooi. Nee, geen vrije avond. Het was een BEKER-avond. En wij hadden het getroffen in de eerste ronde: een vrijlot. Daardoor automatisch naar de A-ronde, en kregen we Paesjsjtal 1 op bezoek. Leuk zou je denken, leuk was het zeker, maar dan wel tegen de koploper van een divisie hoger.

Paesjsjtal 1 was er al om half 8, zij wilden er zeker van zijn om ons café op tijd te vinden, aangezien er al genoeg op weg erheen verdwaald zijn. Michel, de vervanger van Rick was ook ruim op tijd aanwezig.

De beker is er voor verassingen, en dat was dan ook onze opzet van vanavond.

In een bekerronde wordt de eerste 3 partijen TacTics gezpeeld.

Rouven mocht beginnen. Het Bull-gooien ging Rouven hééééél goed af, maarliefst 2x achter elkaar. Helaas, hij speelde tegen Aaron de Haas, en die deed hetzelfde. Bij de derde keer won Rouven alsnog via Single Bull. Rouven gooit voor wat hij waard was die avond (zelf invullen hoeveel), maar kwam er niet aan toe. De eerste leg werd door de tegenstander met Double Bull uitgegooid. In de tweede en derde leg was het steeds Rouven die er net niet aankwam, en verloor dan ook met 0-3. Rouven zat vast en zeker nog bij het wedstrijdverslag van vorige week dat hij nog steeds niet heeft doorgestuurd.

Ik (Tim) mocht invallen voor Silvia. Hoop je op een rustig avondje darts ZITTEN kijken, krijg je zoiets. Nouja, gelukkig is TacTic nog wel te doen voor mij. Bull- gooien ging super slecht. In de eerste leg gaat het gelijk op totdat ik T15, T14 en T13 in een beurt gooit. Daarna is het verzet gebroken en wordt het 1-0. De tweede leg ga ik blijkbaar zo door (staat op het verslagpapier), en wordt het 2-0. De derde leg wordt door mijn tegenstander met T20 begonnen. Daardoor houdt hij een voorsprong die ik niet meer krijg ingehaald, omdat de rest gelijk opgaat. De vierde leg heb ik weer een lichte voorsprong, maar gooit mijn tegenstander de Bull dicht. Ik lag aardig wat punten voor maar moest de Bull nog. Gelukkig: 3 pijltjes waarvan 1 single bull en een double bull zorgden ervoor dat ik alleen de 12 nog moest. De tegenstander gooide te weinig 12's en daardoor werd het 3-1.

Michel was de afgesproken vervanger van Rick. Michel had alleen vandaag geen tijd om in te gooien en daarom voorspelde ik dat hij vanaf 0-2 zijn comeback ging maken, maar helaas, hij liep net als Rouven steeds achter zijn tegenstander aan te gooien en verloor met 0-3.

De tussenstand: 1-2

De volgende 3 partijen worden gespeeld volgens het double in, double out-principe. Ook wordt er maar 301 uitgegooid. Dus 301 dubbel in dubbel uit.

Gina was de eerste om dubbels te gaan gooien. Het bull-gooien ging heel slecht voor Gina's tegenstander, maar Gina is wel erg sportief en laat hem opnieuw gooien. Haar tegenstander gooit meteen in en meteen is er de achterstand nadat Robbie Hoekzema 16-D8 shot. 0-1. In de tweede leg gaat Gina goed mee maar mist de 15 en laat geen goede finish over. Haar tegenstander gooit wel uit via 9-D8, en dat alweer in 1x. In de derde leg laat Gina's tegenstander er geen twijfel over bestaan wie er deze wedstrijd moest winnen. Ook al doet hij er voor zijn doen lang over om dubbel 8 te raken, Gina krijgt geen enkele kans in deze leg. 0-3 verloren.

Michael is de tweede die de dubbels moet gaan raken. De eerste pijl is meteen in en zo gaat hij snel op weg naar een uitgooi. En dat doet hij dan ook. Heidi, de wedstrijd goed volgend, weet te vertellen dat het dubbel 18 was, maar corrigeerd dat naar 4-D16. Dat laatste klopte. Hoe maakt niks uit als ie maar uitgooid. In de tweede leg komt Michael later in dan zijn tegenstander. De tegenstander laat voor hem helaas 3 over. Michael mist daarna 92, maar shot daarna snel via dubbel 8. In de derde leg gooit hij 2x in: eerst D1 en daarna D20. Zijn tegenstander verteldt zich, maar gooit wel via dubbel 1 uit. De vierde leg is heftiger met een 117 score van Michael's tegenstander, maar Michael antwoord met een 100 score. Michael mist een kans op de dubbel 8, maar shot wel via dubbel 4. 3-1 gewonnen.

Hubert is de laatste die dubbels mag gaan gooien. Hij kan hierbij de stand gelijk trekken. Beiden zijn in de eerste leg snel in, maar Hubert shot het snelst via dubbel 20. De tweede leg zijn ze weer ongeveer gelijk in, maar deze keer is het Dinand (Hubert's tegenstander) die uitgooid. De derde leg is Hubert eerder in, maar Dinand volgt snel. Ze missen beiden vele dubbels, maar Dinand is het effectiefst en shot via dubbel 12. Nu moet Hubert alle 2 de volgende legs winnen om te kunnen winnen. In de vierde leg is hij helaas te laat in, en staat dan ook nog op 114 als Dinand de winnende pijlen gooit via 12-D6.

De tussenstand: 2-4. Om nu nog te winnen moeten alle dubbels gewonnen worden.

De laatste 3 partijen zijn de dubbels, waarbij 701 uitgegooid dient te worden in teams van 2.

Silvia en Hubert waren de eerste die gingen gooien. Het werd een hele spannende wedstrijd waarbij de teams zo goed als gelijk op gingen. Helaas bij een 2-2 stand ging het wat minder bij Silvia en Hubert en werd er met 2-3 verloren.

De tussenstand is 2-5, en de winst voor De Paesjsjtal 1 was binnen.

Michael en Tim mochten nog voor spek en bonen gaan gooien. Ook dit werd een hele spannende wedstrijd. We kwamen op 0-1 achter. De tweede leg werd door mij via dubbel 10 geshot en de tussendstand werd 1-1. Daarna werd de tegenstander weer beter en won de derde leg: 1-2. Daarna werden Michael en ik weer beter en werd het via dubbel 5 2-2. De vijde leg zou de beslissing brengen. Michael shotte heel knap 66 via T10-18-D9 waardoor we dan toch onze partij wonnen.

Rick en Rouven mochten ook voor spek en bonen gooien en de eindstand toch weer meer kleur te geven. Ze komen netjes met 2-0 voor maar daarna gaat het minder met R+R, of zou het de tegenstander zijn die beter ging gooien? Misschien lag het ook wel aan mij, maar dat lijkt me sterk. De stand werd door de tegenstanders gelijk getrokken tot 2-2, maar daarna komen Rouven en Rick weer trug en winnen de laatste leg in deze bekerpartij. 3-2 gewonnen. JAZEKER !!!

Er wordt geen teamleg gespeeld in een bekerwedstrijd, dus gelijk maken was niet meer mogelijk bij de 4-5 eindstand.

Conclusie: we hebben goed gespeeld tegen een betere tegenstander. We zijn helemaal niet afgegaan, en als het een beetje had meegezeten met de eerste dubbel hadden we ook nog gewonnen ook. Maar het was zeker een heel gezellige avond.

© Tim

Opmerking: ben sneller dan Rouven met zijn verslag van vorige week. Komt er nog wat van ??!?